Whisky Grant’s to szkocka whisky typu blended z gorzelni w Duffton. Od 1957 r. sprzedawana w butelkach o charakterystycznej, trójkątnej podstawie. Woń trunku jest pełna słodkich nut, białej czekolady, pomarańczy, chrupkie wafelki. Na podniebieniu miękka, o słodyczy przełamanej nutami pieprzu. Finisz subtelnie dymny. Idealna dla wielbicieli mniej wytrawnej whisky. Leżakuje w starannie dobranych dębowych beczkach po sherry lub bourbonie. To one wydobywają smak trunku podczas dojrzewania. Dowodem na wyjątkowość tego tradycyjnego, szkockiego smaku jest uznanie specjalistów na międzynarodowych festiwalach, na których wielokrotnie Grant’s zdobywał złote medale. Po rozlaniu ma ładny karmelowy kolor, a po przystawieniu nosa do szklanki bądź kieliszka możemy poczuć przyjemne, jednak bardzo popularne w whisky mieszanych aromaty owoców (gruszek i jabłek), toffi i karmelu oraz zbóż. W smaku ta whisky też wypada całkiem nieźle, jest dość delikatna, a młody alkohol znajdujący się w tej butelce nie dominuje tak bardzo. Grant’s to bez wątpienia jedna z popularniejszych whisky na różnych imprezach. Dzisiaj whisky Grant’s utrzymuje się na wysokim miejscu najlepiej sprzedających się blendów świata. Porównywalnie do Jack Daniels whisky. Jack Daniels filtrowana przez ponad 3-metrową warstwę klonowego węgla drzewnego przez okres około 10 dni nadaje jej charakterystyczny łagodny smak, który sprawia, że Jack Daniels jest typowym przedstawicielem swego gatunku. Grant’s na pewno spełni wymagania wysublimowanych nosów i smakoszy. Znawcy podkreślają, że tym, co czyni picie Grant’s tak przyjemnym jest wyjątkowa głębia i intensywność smaku. To dobra whisky i w przystępnym przedziale cenowym. Sprawdza się idealnie jako uzupełnienie dobrej imprezy, dodatek do słodkich napojów bądź baza do domowych koktajli. Ta szkocka whisky jest bardzo popularna w Polsce jak i na świecie.